Amerikai futball: ismét rózsaszínben a mellrák ellen

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 08:38
null
A Budapest Wolves Ladies játékosain is feltűnik majd a rózsaszín
A Magyar Amerikaifutball-szövetség több éve támogatója a steelers.hu által létrehozott Pink Month (Rózsaszín Hónap) kezdeményezésnek, amely a mellrák elleni küzdelem és a megelőző vizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet – nemcsak az amerikai fociban persze, hiszen idehaza sok sportág még több klubja csatlakozott már a kampányhoz.

 

Mindenesetre a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban, az NFL-ben már megszokott, hogy októberben a játékosok többsége rózsaszín kiegészítőkben játszik és a szurkolók közül is többen így jelennek meg a lelátókon. A magyar juniorbajnokságban szereplő Budapest Wolves Ladies játékosain is feltűnnek a színek – Gulyás Veronika, a társadalmi felelősségvállalás koordinátora ezzel kapcsolatban elmondta, a klubnak nagyon fontos, hogy a Pink Month üzenetét eljuttassák családtagjaiknak és a szurkolóknak, s szeretnék ráirányítani a figyelmet, elsősorban a megelőzésre, a rendszeres, akár havi két önvizsgálatra.

A magyar válogatott játékosai tavaly ősszel a Hidegkuti Nándor Stadionban legyőzték a cseheket, ezzel a sikerrel a csapat elhódította a Három nemzet tornája trófeáját. A győztes keret összes tagja – beleértve a tíztagú edzői stábot is – aláírt egy rózsaszín válogatott mezt, amelyet idén jótékonysági árverésre bocsátanak. A befolyó összeget a Magyar Rákellenes Ligának ajánlják fel: a felajánlásokat a mafsz.sajto@gmail.com e-mail címre, valamint a szövetség Facebook-oldalán található kép alatt komment formájában várják. A mez kikiáltási ára 20 ezer forint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik